baan vinden

5 manieren om een nieuwe baan te vinden

Een nieuwe baan vinden kan op vele manieren. Maar waar begin je? De kans is groot dat je je zoektocht start op de bekende vacaturesites. Wist je dat er ook nog andere manieren zijn om leuke vacatures te vinden? Vacatures die misschien wel nóg beter bij je passen! 

Zet je netwerk in

Via je huidige en vorige banen heb je vaak al een groot netwerk opgebouwd. Hoe handig is het om dit netwerk in te zetten om leuke vacatures te vinden? De werknemers binnen een bedrijf zijn vaak eerder op de hoogte van een vacature, waardoor jij een voorsprong kan hebben als deze nog niet online staat. Daarnaast kan iemand een goed woordje voor je doen. Ga dus eens na wie jij kent bij bedrijven die je interessant vindt en plan een gesprek in.

Ken je nog niet de juiste mensen? Ga dan ook eens netwerken buiten je eigen netwerk! Bezoek banenmarkten en spreek met interessante bedrijven of kijk wie je tegenkomt op events gespecialiseerd in jouw vakgebied.

Tip: is er een bepaalde functie die jij graag zou willen vervullen, maar twijfel je of dit bij je past? Zoek dan eens in jouw netwerk naar mensen die deze functie vervullen! Door te praten met degene die jouw droombaan heeft, krijg je een goed beeld van de functie en kun je nog beter uitvinden of deze functie écht bij je past.

Kijk naar interessante bedrijven

Zijn er bepaalde bedrijven of branches waar jij heel graag zou willen werken? Droom jij er bijvoorbeeld van kinds af aan al van om bij KLM te werken? Maak een lijst met alle bedrijven waar jij graag binnen zou willen komen en solliciteer op openstaande vacatures. Ook als deze bedrijven op dit moment geen (passende) vacatures hebben, zijn er verschillende opties. Vaak kun je je aanmelden voor een job alert, zodat je meteen op de hoogte wordt gebracht als er een nieuwe vacature binnen het bedrijf is.

Ook kun je natuurlijk altijd een open sollicitatie sturen. Op deze manier laat je zien dat je écht graag bij dit bedrijf wilt werken. Wil je het nog origineler maken? Ga dan een stap verder en stuur bijvoorbeeld een videosollicitatie. Zeker weten dat jij zult opvallen bij dit bedrijf!

Nóg een manier om op te vallen bij jouw droombedrijf is om jouw netwerk in te zetten. Kijk of er op dit moment mensen uit jouw netwerk bij dit bedrijf werken en ga met hen in gesprek. Of voeg mensen uit jouw vakgebied die bij dit bedrijf werken toe op LinkedIn.

Werk samen met een werving- en selectiebureau

Wil je op een laagdrempelige manier uitkijken naar interessante vacatures? Ga dan samenwerken met een werving- en selectiebureau! Samen met een Recruiter kun jij uitgebreid je wensen en ambities in kaart brengen. Een Recruiter is gespecialiseerd in het vinden van de beste baan voor jou en zal dus goed met je meedenken en je voorzien van nieuwe inzichten.

Recruiters zijn daarnaast als eerste op de hoogte van interessante nieuwe vacatures en kunnen deze bij jou onder de aandacht brengen. Laat een werving- en selectiebureau voor jou werken en geniet ook van alle andere voordelen van het samenwerken met een werving- en selectiebureau.

Samenwerken met Traffic Builders People? Kijk hier voor onze huidige vacatures. Wij kijken graag samen naar jouw wensen en ambities, neem contact met ons op voor een intake.

Blader door vaktijdschriften of kranten

Kranten en tijdschriften old school? Echt niet! Er zijn ontzettend veel interessante vakbladen te vinden. Binnen digital marketing heb je bijvoorbeeld de bekende Emerce en Adformatie. In deze vakbladen zijn vaak ook interessante vacatures te vinden. Houd deze vakbladen dus in de gaten om vacatures te vinden die je normaal misschien niet gevonden zou hebben. Je kunt deze vacatures ook vaak online op de website vinden of je inschrijven voor een job alert.

Ook in de (lokale) kranten worden nog vacatures geplaatst. Het is misschien even zoeken, maar wellicht kom je jouw droomjob tegen.

Laat LinkedIn voor jou werken

Ben je nog niet actief op zoek en heb je ook niet de behoefte om veel tijd te steken in het vinden van een baan? Zet dan je LinkedIn profiel op beschikbaar en laat de banen op jou afkomen! In de huidige arbeidsmarkt zijn werkgevers en recruiters namelijk zelf actief op zoek naar nieuw talent. Het openzetten van jouw profiel is dé manier om te laten zien dat ze jou kunnen benaderen. Wellicht word jij binnenkort wel benaderd door jouw nieuwe werkgever!

Onze tip om te zorgen dat je zo veel mogelijk passende banen aangeboden krijgt: zorg ervoor dat er op jouw profiel duidelijk te vinden is wat jij zoekt in een nieuwe baan. Tijdens het op beschikbaar zetten van jouw profiel kun je aangeven in welke functies je interesse hebt. Zorg er daarnaast voor dat jouw profiel compleet gevuld is en dat duidelijk is wat je meebrengt qua werkervaring en skills. Zo is het voor recruiters en werkgevers duidelijk waar ze jou voor kunnen benaderen. Sta daarnaast ook open voor banen die niet direct binnen jouw wensen lijken te vallen. Misschien past het wel hartstikke goed bij je!

Heb jij nog andere manieren om een nieuwe baan te vinden?