Samenwerken met een Recruiter

4 belangrijke redenen voor het samenwerken met een Recruiter

Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt liggen de banen voor het oprapen. Ben je (latent) werkzoekend, dan is het waarschijnlijk dat je vaak benaderd wordt en veel vacatures tegenkomt. Als het zo makkelijk is om een nieuwe baan te vinden, waarom zou je dan samenwerken met een Recruiter? Wij zetten een aantal belangrijke voordelen voor je op een rij.

Kennis van de arbeidsmarkt en jouw vakgebied

Een Recruiter heeft kennis van de arbeidsmarkt en weet goed wat er speelt. Daarnaast heeft een gespecialiseerde Recruiter óók de kennis van jouw specifieke vakgebied, waardoor hij of zij je nog beter kan adviseren. Bij Traffic Builders People zijn we bijvoorbeeld gespecialiseerd in Digital Marketing en Analytics functies. Ook heeft een Recruiter vaak een groot netwerk, waardoor hij of zij als eerste op de hoogte is van interessante nieuwe kansen.

Transparantie

Een goede Recruiter is transparant en maakt dingen niet mooier dan ze zijn. Dit betekent dat je meteen op de hoogte bent van de inhoud van de job, maar ook van andere belangrijke zaken zoals de bedrijfscultuur en arbeidsvoorwaarden. Deze extra informatie zou je niet hebben als je enkel de vacature op de website zou bekijken. Op deze manier weet je snel of een baan en organisatie bij je past en hoef je geen tijd te verdoen aan een sollicitatieproces bij een organisatie die niet bij je past. Samenwerken met een Recruiter bespaart je dus een hoop tijd!

(Loopbaan)advies

Ook als je nog niet precies weet wat je zoekt in een nieuwe baan kan een Recruiter je helpen. Met de kennis van de markt en de ervaring van de Recruiter, kan deze je helpen inzichtelijk te krijgen wat jij zoekt in een volgende stap. Dit hoeft geen heel traject te zijn, ook één of twee gesprekken kunnen je al op weg helpen.

Daarnaast kan een Recruiter je tijdens de procedure adviseren, bijvoorbeeld met tips over een sollicitatiegesprek of een salarisonderhandeling. Omdat een Recruiter in nauw contact staat met het bedrijf, heeft hij of zij vaak extra informatie die jou net een stap verder kan helpen. Uiteraard kunnen wij de salarisonderhandeling ook volledig van je overnemen.

Betrokkenheid

Wat onderscheidt een goede Recruiter van een slechte Recruiter? Betrokkenheid! Een Recruiter die betrokken is bij jou en jouw proces, zal alleen kansen aan jou voorleggen die echt bij je passen. Daarnaast zal de Recruiter je regelmatig een update geven en is hij of zij ook transparant met de gegeven feedback. Dit maakt het samenwerken met een recruiter een prettig proces om een nieuwe baan te vinden.

Wij helpen je graag verder door met je in gesprek te gaan over jouw loopbaan en te kijken of één van onze openstaande vacatures bij je zou kunnen passen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *