Samenwerken met recruitmentbureau

Samenwerken met een recruitmentbureau? Dit kun je verwachten!

Jij hebt een ontzettend leuke vacature openstaan, maar de juiste kandidaat heeft nog niet gereageerd. Herkenbaar? Dat is helemaal niet raar in de huidige arbeidsmarkt! Overweeg eens om een recruitmentbureau in te schakelen. In dit artikel vind je een aantal redenen om te kiezen voor een (gespecialiseerd) recruitmentbureau én wat je mag verwachten van het samenwerken met een recruitmentbureau.

Eerlijk advies

In de huidige arbeidsmarkt is het sollicitatieproces erg belangrijk: je kunt jouw ideale kandidaat verliezen als het proces bijvoorbeeld te langzaam gaat of onduidelijk is. Daarom is het noodzakelijk om je sollicitatieproces op orde te hebben. Dit is waar jij de hulp van een recruitmentbureau goed bij kunt gebruiken. Wij hebben de kennis van de arbeidsmarkt om jou gedurende het proces te kunnen adviseren over de te nemen stappen. We geven advies over praktische zaken, zoals het aantal gesprekken of af te nemen assessments of cases. Ook bouwen wij tijdens het gesprek een vertrouwensband op met de kandidaat. Hierdoor kunnen we je ook ondersteunen bij de contractonderhandeling waardoor een kandidaat voor jou zal kiezen.  

In ons advies zullen wij zo eerlijk mogelijk zijn. We zullen het je daarom ook laten weten als je huidige sollicitatieproces verbeterd moet worden, de vacature herschreven moet worden of als er geen kandidaten te vinden zijn. Alleen op die manier kunnen we samen succes behalen.

Kandidaat exclusiviteit

Het is niet te voorkomen dat kandidaten meerdere procedures hebben lopen. Maar het is natuurlijk vervelend als je bij het samenwerken met een recruitmentbureau merkt dat kandidaten door het bureau bij meerdere organisaties worden voorgesteld. Op die manier weet je niet zeker of de Recruiter waar je mee samenwerkt jouw belangen bovenaan heeft staan. Bij Traffic Builders People garanderen wij kandidaatexlusiviteit: de kandidaat die we werven voor jouw vacature wordt niet bij andere partijen voorgesteld.

(Specialistische) kennis

Het aantrekken van nieuwe medewerkers: het klinkt als een simpele taak. Maar in de huidige arbeidsmarkt is dat al lang niet meer het geval. Recruiters zijn echter de hele dag met niets anders bezig en hebben daarom de juiste kennis van de markt en hoe je hier als werkgever op in kunt spelen.

Een recruitmentbureau dat zich heeft gespecialiseerd in één vakgebied gaat nog een stapje verder. Zij hebben namelijk ook de specialistische kennis van jouw vakgebied. Bij Traffic Builders People zijn wij gespecialiseerd in vacatures in het Digital Marketing & Analytics werkveld. Dit betekent dat wij een groot netwerk hebben van Digital Marketing & Analytics specialisten en veel van dit soort functies hebben ingevuld. Wij begrijpen daardoor snel wat voor kandidaat je zoekt en hoe we die kandidaat het beste kunnen vinden.

Betrokkenheid

Een goed recruitmentbureau is betrokken bij zowel de kandidaat als bij jou als opdrachtgever. Er wordt gehandeld vanuit oprechte interesse in wat opdrachtgevers en kandidaten drijft. Het is namelijk ons doel om de kandidaat te vinden die het beste bij jouw vacature en bedrijf past, zodat er een langdurige samenwerking wordt aangegaan en beide partijen tevreden zijn. Hier zetten we alles voor in het werk: onder andere een uitgebreide intake voor aanvang van de opdracht, een uitgebreide screening van kandidaten en begeleiding gedurende het proces.

Meer weten over wat Traffic Builders People voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.