Tijd voor een nieuwe baan

Tijd voor een nieuwe baan? Dit zijn de 6 signalen

Een dipje op het werk hebben we allemaal wel eens. Een baaldag hebben, iets minder productief zijn of veel tijd op social media doorbrengen is op zijn tijd heel normaal. Maar twijfel je of er bij jou meer aan de hand is? Is het misschien tijd voor een nieuwe baan? Kom erachter!

Geen doorgroeimogelijkheden

Een paar jaar geleden begon je vol enthousiasme aan je huidige functie. Je had een leuk takenpakket, het bedrijf sprak je aan en de collega’s waren leuk. Maar nu merk je dat je alles weet, je taken uitvoert op de automatische piloot en méér wilt. Een gesprek met je leidinggevende levert echter niets op: binnen dit bedrijf zijn er geen doorgroeimogelijkheden of het is niet mogelijk om door te groeien naar de functie die je écht wilt. Dan weet je genoeg: het is tijd voor een nieuwe baan waarin je jezelf weer kunt uitdagen.

Conflict met collega’s of leidinggevende

Met die ene collega was je nooit de beste maatjes. Maar nu is het écht de spuigaten uitgelopen. Het liefst wil je geen seconde langer meer met diegene samenwerken. Een gesprek met je leidinggevende is op niets uitgelopen. Dit komt niet meer goed.

Misschien is jouw leidinggevende juist het probleem. Als jullie wekelijks botsen of je het gevoel hebt dat iedereen in je team kansen krijgt en gesteund wordt, behalve jij, dan is het moment gekomen om verder te kijken.

Je hebt te veel te doen

Jouw dagen zijn goed gevuld. En dat is nog zacht uitgedrukt. Vaak moet je je pauzes overslaan of overwerken om alles gedaan te krijgen. En niemand die taken van je kan overnemen. Je kunt hiervan overmatige stress ervaren, slecht slapen en zelfs hartkloppingen krijgen. Merk jij dat dit het geval is? Dan is het tijd om aan te bel te trekken. Of een andere baan te zoeken.

Je hebt te weinig te doen

Het omgekeerde kan natuurlijk ook voorkomen. Als jij structureel veel te weinig te doen hebt of je werk daagt je totaal niet meer uit, kan dit je ook veel stress geven. Ook hier liggen slaapproblemen op de loer en kun je uitgeblust raken. Als je dit besproken hebt, maar er geen (uitdagend) werk bij kunt krijgen, kun je je conclusies trekken.

De waarden van het bedrijf passen niet meer bij je

Je merkt dat je niet vol trots vertelt waar je werkt, je voor je werkgever schaamt of zelf een rotgevoel krijgt als je erover vertelt. De waarden van jouw werkgever passen waarschijnlijk niet meer bij jouw waarden. Misschien ben je erg veranderd sinds je hier bent gaan werken en ben je je met andere onderwerpen gaan bezighouden, waardoor je huidige werkgever niet meer bij jou past.

Je mist structureel iets

Heb jij dagelijks het gevoel: is dit het nou? Merk je dat er iets aan je knaagt? Misschien heb je een bepaalde droom, zoals het opzetten van een eigen bedrijf, een freelance carrière of remote werken. Je kan dit lang onderdrukken, maar opeens is de tijd rijp. Dan voel je: het is tijd om de stap te zetten.

Het is tijd voor een nieuwe baan!

Je bent eruit, jij gaat op zoek naar een andere baan! Leuk! Mogen wij je helpen? Wij komen graag met je in contact om te sparren over jouw loopbaan. Bekijk ook eens onze vacatures.